top of page

1e fase afgerond: terugblik en aanbevelingen in de Kroniek

Bijgewerkt op: 3 apr.

Eind november 2023 is de laatste wijkbijeenkomst geweest over het project Wensink-zuid aarcgasvrij vs. het verkennen van een nieuwe bestuursstijl. Deze bijeenkomst werd door ruim 50 wijkbewoners bezocht. Daarnaast wilde de gemeente Borne een evaluatie gemaakt hebben. Een nieuw fase brak aan. In februari 2024 heeft de procesbegeleider Joukje Hijlkema samen met Anne Scheinberg interviews gepland met betrokkenen in het project: we wilden meningen ophalen om zo aanbevelingen te doen richting gemeente. Hoe gaat het verder met het project?


De interviews zijn voer voor het maken van een verhaal over wat er wel of niet gebeurd is: een Kroniek van Wensink-zuid. Het lijkt ook een natuurlijk moment om op te tekenen in welke fase het project zich nu bevindt. Het is tevens een manier om op de meest participatieve manier -namelijk door het opschrijven van meningen van betrokkenen- een duiding te geven aan de fase waarin we ons bevinden.


De Kroniek van Wensink-zuid is voor de gemeente Borne, voor de gemeenteraad en voor alle wijkbewoners van Wensink-zuid, in willekeurige volgorde: voor de een niet meer of minder belangrijk dan voor de andere.


De Kroniek van Wensink-zuid is ook een eerste verslaglegging van een deep-participatieproject op cocreatie-niveau, zoals gemeente Borne nog nooit eerder heeft gedaan. Het geeft lessen en kansen weer voor volgende participatietrajecten.

Met de opbrengst uit deze kroniek kan de gemeente Borne (ambtelijk en bestuurlijk) richting geven aan het vervolg van het project.


Lees hier De Kroniek van Wensink-zuid:Kroniek van Wensink zuid DEF 1 april 2024
.pdf
Download PDF • 976KB88 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page