top of page

11 mei: wijkbijeenkomst in Twickel College

Bijgewerkt op: 20 jun. 2023

Op 11 mei a.s. organiseert een nieuwe groep bewoners weer een wijkbijeenkomst over hoe we samen aardgasvrij worden. De bijeenkomst is voor alle inwoners van de wijk en vindt plaats in het Twickel College van 20.00 tot 21.30 uur.


Dit keer wordt de bijeenkomst georganiseerd door Wim, Rinne, Ingrid en Frans. Wij zijn opgestaan op deze avond te organiseren voor andere wijkbewoners. De vorige bijeenkomst is alweer een tijdje geleden. Op 11 juli 2022 kwamen ruim 100 wijkbewoners meepraten over hoe we samen kunnen werken naar aardgasvrij. Bewoners besloten dat ze tijdens een volgende bijeenkomst meer wilden weten over alternatieven van aardgas en dat ze zekerheid wilden van de gemeenteraad in dit proces.


Wij, de organisatoren voor de 11 mei bijeenkomst hebben deze acties opgepakt. Op 11 mei gaan we met elkaar in gesprek over welke alternatieven mogelijk zijn in de wijk. De gemeente Borne heeft adviesbureau Tauw in de arm genomen om onderzoek te doen naar haalbaarheid en betaalbaarheid van verschillende alternatieven. Zij zullen dit toelichten. Mochten we als bewoners unaniem onderzoek naar andere opties willen laten doen, dan kan dat. En tijdens een informatieronde in de kantine van het Twickel College kunt u als bewoners meer informatie krijgen over warmtepompen, warmtenetten, waterstof en groengas. Er zijn ook experts aanwezig die meer kunnen vertellen over enerigebesparing, isolatie, financiering & subsidies. En natuurlijk zijn alle raadsleden, Welbions, de gemeente Borne, Twence en Cogas uitgenodigd voor deze avond.


In Wensink Zuid pakken we het anders aan dan in andere wijken: de bewoners beslissen zelf of ze samen naar een alternatief zoeken en hoe ze dat doen. Met deze bijzondere werkwijze zijn we vorig jaar gestart. Er zijn twee bijeenkomst geweest waar bewoners informatie kregen over deze nieuwe manier van werken.


Op het eind van de avond op 11 mei zullen we een nieuwe groep bewoners oproepen om de volgende wijkbijeenkomst te organiseren. Die zal in juni plaatsvinden.

166 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page