top of page

5 juli: wijkbijeenkomst in Kulturhus

Kom je ook op 5 juli? Fred, Andre, Henny, Ina en Tjen organiseren samen met begeleider Joukje de 4de wijkbijeenkomst 'Wensink-zuid Aardgasvrij'. Je bent om 19.45 van harte welkom in het Kulturhus. De avond duurt tot 21.30 uur. Thema's: 'Wat hebben we eigenlijk te kiezen' en 'Is er nog ruimte op het stroomnet?'.


Wat hebben we te kiezen? Na een update van de gemeente, de wijkbewoners en Welbions gaan we met elkaar in gesprek wat we te kiezen hebben. Aan welke spelregels moeten wij, de gemeente, Welbions en andere partijen voldoen? Of zijn er geen spelregels? Hebben we volledige vrijheid al het gaat om een alternatief voor aardgas?


Aan de hand van prikkelende vragen maken we de balans op waar we staan als bewoners. Wie heeft welke maatregelen genomen? Welk alternatief zou jij kiezen? En vooral: hoe moeten de bijeenkomsten er de volgende maanden uit gaan zien?


Is er nog ruimte op het net? Karsten Roelfsema van Enexis gaat met jullie in gesprek over de ruimte op het elektriciteitsnet.Tijdens de vorige bijeenkomst, op 11 mei, gaven bewoners aan hier meer over te willen weten. Je kunt je vragen stellen en Karsten legt uit hoe de capaciteit nu en in de toekomst gegarandeerd blijft. Zodat we met ons allen nog elektriciteitsruimte voor zonnepanelen, laadpalen voor auto's en warmtepompen hebben.


Je hoeft je ook voor deze bijeenkomst natuurlijk niet aan te melden. Kom ook, laat je stem horen en help elkaar om aardgasvrij te worden.
150 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page