top of page

Oproep wijkbewoners: lever de flyer in

Oproep aan bewoners Wensink-zuid: geef je mening over aardgasvrij


Alle inwoners van Wensink-zuid hebben een week geleden een flyer in de bus ontvangen met een belangrijke vraag over aardgasvrij: samen op zoek naar een alternatief voor aardgas of de gemeente laten beslissen. De wijk heeft namelijk de vrijheid gekregen van de gemeente. Maar willen de bewoners deze vrijheid zelf wel hebben? Een groep actieve buurtbewoners van Wensink-zuid wil graag weten hoe de buren hier tegenaan kijken. En vraagt naar hun mening. Formulieren kunnen nog tot 5 oktober ingeleverd worden.


Regie bij huizenbezitters In 2021 hebben alle fracties van de gemeenteraad in Borne afgesproken dat wijkbewoners van Wensink-zuid zelf mogen beslissen hoe en wanneer ze aardgasvrij worden. De gemeenteraad wilde namelijk leren hoe ze besluiten meer samen met de inwoners kunnen nemen. In 4 wijkbijeenkomsten in 2022 en 2023 bespraken bewoners met elkaar en met de gemeente, Enexis en Cogas wat dit betekent. Het aantal bezoekers loopt wat terug. Daarom wil de bewonerswerkgroep graag weten of de mensen in Wensink-zuid eigenlijk wel zelf wíllen beslissen.


Waarover kun je beslissen? ‘Als er niet voldoende bewoners hun mening geven, of bewoners geven aan dat de gemeente mag beslissen, dan moeten we die wens respecteren. Dan leggen we de opdracht terug bij de gemeente en mag die beslissen hoe we aardgas vrij worden’, zeggen Erik, Marianne, Wim, Jordy, Ina, Fred en Dirk van de bewonerswerkgroep. ‘Maar we willen ook dat mensen weten waar ze over beslissen. Dat leggen we uit in bijeenkomsten en dat zoeken we met elkaar graag uit in werkgroepjes. De gemeente wil in 2030 onze wijk van het aardgas af hebben: dat is al over 7 jaar. Willen bewoners dit ook? De gemeente denkt dat een warmtenet gevoed vanuit Twence in onze wijk een goede oplossing is. Of een hybride warmtepomp. Zijn er echt geen andere alternatieven voor aardgas? Wij denken van wel, we willen het in elk geval uitzoeken samen. En we willen van meer mensen weten hoe ze hierover denken.


Oproep: lever de flyer in Een belangrijke oproep dus voor de bewoners van Wensink-zuid: lever de flyer met je mening dus in op een van de 8 adressen. Je kunt terecht op de Piet Heinstraat 5, van Heemskerkstraat 26 en 43/a, Trompstraat 14, Evertzenstraat 6, Jupiterstraat 31, Welemanserf 2 of de Marsstraat 32. Ben je de flyer kwijt, dan kun je je mening ook gewoon doorgeven bij de bewoners op een van deze adressen. Ze noteren dan je mening. Je kunt de flyer ook hieronder downloaden:


Flyer wijkbewoners met oproep mening
.pdf
Download PDF • 175KB


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page